Παρουσίαση

Τί είναι ο κύκλος;

Είμαστε μια θεατρική εταιρεία που μεταδίδει γνώση, ψυχαγωγεί και δημιουργεί μοναδικές εμπειρίες μέσα από τη θεατρική εμπειρία.

Μια ομάδα καλλιτεχνών που μοιράζονται το ίδιο πάθος: να σας κάνουν να γελάτε, να κλάψετε και να σκεφτείτε. Θέλουμε να προσφέρουμε μια απόδραση από την πραγματικότητα ταξιδεύοντάς σας σε ιστορίες που θα σας κάνουν να δείτε τον κόσμο διαφορετικά.

Προσφέρουμε εργαστήρια και εκπαιδευτικά προγράμματα για όλες τις ηλικίες με στόχο τη μετάδοση γνώσης μέσα από το θέατρο.

Πιστεύουμε...

…απόλυτα στη δύναμη της τέχνης.

… ότι η γνώση πρέπει να μεταδίδεται, όχι απλώς να λαμβάνεται.

…στο δικαίωμα του κάθε ανθρώπου να βιώνει
τη μοναδική εμπειρία της επαφής με την καλλιτεχνική δημιουργία.

 

about-slide-01

Ο χώρος μας

Το Θέατρο Κύκλος δεν είναι απλώς ένας χώρος για έργα, είναι ένας χώρος για νέες ιδέες, νέες εμπειρίες και νέες συνδέσεις.

Η ομάδα μας

Συνεργασία, εμπειρία & αφοσίωση, μια ομάδα που συνεχώς μεγαλώνει!

Είμαστε μια ομάδα καλλιτεχνών που μοιράζονται το ίδιο πάθος: να σας κάνουν να γελάτε, να κλάψετε και να σκεφτείτε. Θέλουμε να προσφέρουμε μια απόδραση από την πραγματικότητα ταξιδεύοντάς σας σε ιστορίες που θα σας κάνουν να δείτε τον κόσμο διαφορετικά.

petros-xristakopoulos

Ο Πέτρος Χριστακόπουλος είναι απόφοιτος της ανωτέρας δραματικής σχολης “Η Προβα” και του τμήματος Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής Ιωαννίνων. Είναι πιστοποιημένος εκπαιδευτής ενηλίκων στην ειδικότητα “Υποκριτική Θεάτρου και Κινηματογράφου” κι έχει παρακολουθήσει το ετήσιο σεμινάριο “Θεατρικό Παιχνίδι στην εκπαιδευτική διαδικασία» στο Εργαστήρι Παιδαγωγικής Θεάτρου – Θεατρικού Παιχνιδιού “Θέατρο της Ημέρας” (Λάκης Κουρετζής). Υπήρξε ιδρυτικό στέλεχος του Θεάτρου Έκφραση (2013-2020). Έχει συνεργαστεί ως ηθοποιός με το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων και έχει σκηνοθετήσει πληθώρα παραστάσεων τόσο σε επαγγελματικό επίπεδο όσο και σε συνεργασία με κοινωνικούς φορείς (Άρσις, ΚΕΘΕΑ, Κιβωτός του Κόσμου, Αρσάκειο κτλ).

Πέτρος Χριστακόπουλος

(ηθοποιός, σκηνοθέτης)

Υπεύθυνος καλλιτεχνικού

mina-pappa

Η Μίνα Παππά είναι απόφοιτη της Ανωτέρας Δραματικής Σχολής “η Πρόβα” και του τμήματος Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής Ιωαννινων. Έχει πτυχία ανώτερων θεωρητικών Αρμονίας και Ενοργάνωσης. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος του Καλλιτεχνικού Σωματείου “οι Αθεράπευτοι” και ιδρυτικό στέλεχος του Θεάτρου Έκφραση (2013-2020). . Έχει διδάξει θεατρολογία και θεατρικό παιχνίδι από το 2007 στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση και έχει σκηνοθετήσει παιδικές παραστάσεις. Έχει συμμετάσχει ως ηθοποιός σε θεατρικές παραστάσεις, διαφημίσεις και ταινίες μικρού μήκους. Έχει συνεργαστεί με το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων ως συγγραφέας, ηθοποιός και σκηνοθέτης. Διδάσκει θεωρητικά μουσικής και πιάνο από το 2006.

Μίνα Παππά

(ηθοποιός, σκηνοθέτης)

Υπεύθυνη καλλιτεχνικού

maria-katsoulidi

Η Μαρία Κατσουλίδη γεννήθηκε στα Γιάννενα. Αποφοίτησε από την Ανώτερη Δραματική Σχολή Αθηνών, ( Γ. Θεοδοσιάδη). Έζησε και εργάστηκε στην Αθήνα έως το 2012.Το διάστημα αυτό συνεργάστηκε ως ηθοποιός με αρκετά θέατρα όπως Ακροπόλ, Αποθήκη, Μπρόντγουει, Φούρνος,Μπούζ, Πόρτα κ.α με σκηνοθέτες : Πλατάκη, Μιχαηλίδη,Κιμούλη, Αρβανιτάκη, Θεοδωρόπουλο,Γκονζάλες κ.α. Παράλληλα εργάστηκε στην τηλεόραση συμμετέχοντας σε σίριαλ για τον ΑΝΤ 1, Μega, Alhpa, ΕΡΤ όπως ¨Νταντά¨ ¨Επτά θανάσιμες πεθερές¨ Ιστορίες του αστυνόμου Μπέκα¨ ¨Χορεύοντας στη Σιωπή¨¨Έρωτας¨κ.α.Παρακολούθησε σεμινάρια υποκριτικής με εξειδίκευση στην Κομέντια Ντελ Άρτε, Αφήγηση και Δράση, Από το σώμα στο λόγο, καθώς και θεατρικού παιχνιδιού.Από το 2012 συνεργάζεται με το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων και άλλους φορείς της πόλης. Εργάζεται ως δασκάλα θεάτρου, σε ιδιωτικά και δημόσια ΙΕΚ ,αλλά και σε άλλες δομές έως σήμερα.

Μαρία Κατσουλίδη

(ηθοποιός)

Καθηγήτρια υποκριτικής

katerina-vasileiou

Η Κατερίνα Βασιλείου είναι απόφοιτος του τμήματος Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής, με ειδικότητα το λαϊκό και παραδοσιακό τραγούδι. Έχει πτυχία ανωτέρων θεωρητικών Αρμονίας και Αντίστιξης . Έχει διδάξει θεωρητικά μουσικής και παραδοσιακό τραγούδι στο Ελληνικό Ωδείο Αθηνών και στο Ωδείο Μουσικής Πράξης. Ως τραγουδίστρια έχει συμμετάσχει σε διάφορα σχήματα, καθώς και σε μελοποιημένη ποίηση στο πλευρό του πιανίστα Γιάννη Μπελώνη και της Έρης Ρίτσου. Παράλληλα με τη μουσική σπούδασε και θέατρο στην Ανωτέρα Δραματική Σχολή Πειραϊκού Συνδέσμου. Έκτοτε έχει συμμετάσχει σε μουσικοθεατρικές παραστάσεις, παιδικό θέατρο, όπως επίσης έχει βρεθεί ως ηθοποιός και βοηθός σκηνοθέτη στο πλευρό του Παντελή Καναράκη.

Κατερίνα Βασιλείου

(ηθοποιός, μουσικός)

Καθηγήτρια μουσικής και αγωγής του λόγου

lena-sokoreli

Εκπαιδευτικός, υποψήφια διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με ειδίκευση στο θέατρο για παιδιά και μεταπτυχιακή ειδίκευση στο διαδραστικό θέατρο για παιδιά και τη γλωσσική έκφραση. Σπούδασε στην Ανώτερη δραματική Σχολή Εμπρός Θεατροεργαστήριον και στο Θέατρο των αλλαγών. Παράλληλα έχει παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων παιδαγωγικής του θεάτρου, υποκριτικής, φωνητικής και χορού. Έχει λάβει μέρος σε παραστάσεις στην Αθήνα και τα Ιωάννινα, ενώ παίζει και σκηνοθετεί αρκετά χρόνια παιδικό θέατρο.

Λένα Σοκορέλη

Παιδαγωγός θεάτρου

Haris-Mega (Custom)

Η Χάρις Μέγα γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Μουσική Παιδαγωγική, Εθνομουσικολογία και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού Δημιουργικής Γραφής. Συνθέτει μουσική και τραγούδια, κυρίως για θέατρο. Συγγράφει θεατρικά κείμενα, διηγήματα και παραμύθια για παιδιά και ενήλικες. Το Δεκέμβριο του 2019 εκδόθηκε από τις εκδόσεις του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς(ΠΙΟΠ) το πρώτο της βιβλίο με τίτλο «Η ασημένια ζώνη» το οποίο ήταν υποψήφιο για Κρατικό Βραβείο καλύτερου παιδικού βιβλίου γνώσεων για το 2020. Τον Δεκέμβριο του 2020 επιχορηγήθηκε από το υπουργείο πολιτισμού το θεατρικό της έργο «Ο στόχος».

Χάρις Μέγα

Μουσικός

382568466_301210895965153_2964505560949766457_n

Ο Σάμι Χάσμε μαθήτευσε στο Μουσικό Σχολείο του Αγρινίου. Είναι απόφοιτος της σχολής
Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας[κατεύθυνση «Ψυχολογία» του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Στις μεταπτυχιακές του σπουδές στον τομέα Φιλοσοφίας εμβάθυνε στην πρακτική πλευρά της μουσικής, διερευνώντας τις έννοιες του βιώματος,της έκφρασης, της σωματικότηταςκαι του αυτοσχεδιασμού. Έχει πραγματοποιήσει ετήσια ειδίκευση στη Συμβουλευτική και τον Προσανατολισμό, ενώ έχει συμμετάσχει σε διάφορα βιωματικά σεμινάριαψυχικής ενδυνάμωσης, διαχείρισης εφηβικής ευαλωτότητας, καλλιέργειας δεξιοτήτων ζωής, μουσικής καιμουσικο-παιδαγωγικής κατάρτισης. Διδάσκει τύμπανα και ρυθμική αγωγή τα τελευταία 10 χρόνια.Ως επαγγελματίας μουσικός έχει περιοδεύσει τόσο εντός όσο και εκτός συνόρων, ενώ έχει ηχογραφήσει τύμπανα και κρουστά για συγκροτήματα, αυτόνομους καλλιτέχνες, ντοκιμαντέρ, χορευτικές και θεατρικές
παραστάσεις. Παράλληλα, από το 2019 εργάζεται στη μη τυπική εκπαίδευση υποστηρίζοντας ευάλωτες ομάδες (πρόσφυγες παιδικής και εφηβικής ηλικίας).

Σάμι Χάσμε

Συντονιστής τμήματος βιωματικής αγωγής του ρυθμού